Fokkerwebfokkerweb

Over ons

Waarom FokkerWeb? ; Hoe werkt het? ; RvB RAAD van BESTUUR ; RvA RAAD van ADVIES ; STATUTEN ; PRIVACY verklaring.

Waarom FokkerWeb

De Vereniging van Oud Fokker Employés afdeling Amsterdam besloot eind 2013 om zichzelf op te heffen. Het bestuur, en dat van de ondersteunende Stichting “Vrienden van de VOFE”,  realiseerden zich echter dat er behoefte bestaat aan contact tussen oud collega’s, niet alleen bij hen die bij Fokker gepensioneerd werden, en niet alleen uit het Amsterdamse.
Daarom is besloten om met een deel van de resterende middelen een interactieve website te doen bouwen en in de lucht te houden. Dit om behalve het onderhouden van contact ook het organiseren van activiteiten te faciliteren.
Daartoe heeft de Stichting “Vrienden van de VOFE” zich omgebouwd tot Stichting “FokkerWeb”.
Vooralsnog brengt deelname aan FokkerWeb geen kosten met zich mee. Het is mogelijk dat na 2020 een kleine bijdrage wordt gevraagd voor het instandhouden van FokkerWeb.

Hoe het werkt

Fokkerweb heeft openbare onderdelen en een groter aantal afgeschermde onderdelen die alleen toegankelijk zijn voor 'Deelnemers'.
Om deelnemer te worden moet men zich registreren op de site. Het e-mailadres is daarbij de gebruikersnaam. In het registratiescherm kan men ervoor kiezen wat over zichzelf behalve de verplichte velden nog meer voor alle deelnemers zichtbaar is, door ook andere velden in te vullen. We verzoeken nadrukkelijk om bij het registreren ook een foto te plaatsen. Na het versturen van het aanmeldingsformulier krijgt men een e-mail waarin wordt doorverwezen naar een site om een wachtwoord op te geven.
Alleen mensen die ooit bij Fokker hebben gewerkt, of nog steeds bij een van de Fokkervestigingen werken, kunnen deelnemer worden. Daarom wordt bij de registratie gevraagd in welke periode men een dienstverband had of heeft.

Deelnemers kunnen via het prikbord zelf documenten plaatsen, en via een mail aan de webmaster documenten sturen met het verzoek ze te plaatsen onder foto’s, oude  doos of archief. Ook kan men verzoeken voorgenomen activiteiten op de agenda te plaatsen.

Als er in de afgelopen week nieuwe items zijn geplaatst in nieuws, agenda of prikbord krijgen de deelnemers, die zich daarvoor in hun profiel hebben aangemeld, een e-mail. 

Voor vragen of mededelingen met betrekking tot de deelnemerslijst kan contact opgenomen worden met de penningmeester die deze lijst bijhoudt.

De deelnemers zelf maken door het plaatsen of aanmelden van documenten of het organiseren van activiteiten Fokkerweb tot een levendig en interessant geheel. Het bestuur roept dan ook alle oud-collega’s op over de brug te komen!

 

 Bestuur

Ton Peschier                  voorzitter
Rob de Wit                     secretaris
Riepko Mandersloot       penningmeester

Ruud Nassette                Webmaster

Raad van Advies

Jaap Bakker
Henk de Groot
Herman Heijtel
Chris Lawende
Jan Zaaijer                       voorzitter

Facebook pagina beheer

Hannie Verheij                Facebook-page 

Statuten

De statuten zijn hier te vinden.

Privacyverklaring AVG / GDPR

De privacyverklaring is hier te vinden.